LaserTag este un joc virtual transpus în realitate!

Jocul LT este una dintre cele mai complexe activități de divertisment disponibile în aces moment, fiind potrivit atât pentru copii, cât și pentru adulți. Conceptul își are originile la sfârșitul anilor ’70 cand a apărut primul echipament cu raze infraroșii, creat inițial în scopul antrenamentelor militare. În anii ‘ 80 a apărut primul sistem de joc LT, ca produs comercial. Succesul jocului face ca în anii ’90 patru din cinci tineri americani să fi jucat cel puțin o data. Astăzi, sectorul de jocuri laser însumeaza peste 1.100 de locații în lume.

Cum se joaca LT?

Sistemele LT presupun transmiterea semnalului prin unde infraroșii (denumite „raze laser” pentru păstrarea ideii de luptă) similare celor emise de telecomenzile televizoarelor. Jocul este unul de acțiune și este jucat, de obicei, în echipe și păstrează toate elementele de strategie și tactica asociate domeniului din care provine. La intrarea în arena, jucătorii sunt echipați cu o cască și o armă, dotate cu senzori care detectează laserul atunci când sunt atinși de către raza unui adversar.

Fiecare echipă are o culoare, roșu respectiv verde, iar activitatea participanților la joc este controlată prin intermediul unui microprocesor. Jucătorii câștigă puncte în momentul în care raza-laser atinge senzorii unuia dintre oponenți  și pierde puncte atunci când este lovit de raza-laser trasă de unul dintre adversari sau când lovește un coechipier.

Căștile sunt dotate cu 3 senzori iar arma cu un sensor și cu difuzoare prin intermediul cărora sunt reproduse efecte și voci care anunță jucătorul că a fost lovit de adversar, ca a lovit un adversar sau că jocul a luat sfârșit. După ce un jucator este lovit de către inamic, timp de 3 secunde arma îi este inactivă, nu poate trage în adversari, urmate de o secundă în care este invincibil – poate să tragă dar nu poate fi lovit.

După terminarea jocului se pot oferi diverse statistici (scor pentru focurile trase, pentru cele țintite și cele încasate, eficacitatea focurilor) atât individual cât și pe echipe.

Mai precis „lasertag” te învață să lucrezi în echipă, să îți organizezi acțiunile și te provoacă să construiești strategii eficiente, alături de coechipierii tăi. „Lasertag” nu este nicidecum un joc al orgoliilor individuale și cu toate că te solicită fizic, nu este condiționat de acest aspect. Esențialul stă în cooperarea și susținerea reciprocă a membrilor unei echipe.

Jocul LT se joacă în interior, pe o arenă amenajată asemenea unui decor desprins dintr-un film. Arme cu raza laser, echipament cu senzori, labirinturi, rampe, obstacole, picturi fluorescente, întuneric și muzică.
 

Vârsta participanților

Fiind un joc complet inofensiv, LT poate fi jucat atât de adulți cât și de copii, începând cu vârsta de 7 ani.