3 diferente intre laser tag si airsoft

14 Oct. 2019

laser tag vs airsoft

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu jocurile outdoor si indoor, laser tag-ul si airsoft-ul pot reprezenta pentru necunoscatori acelasi lucru. Desi se bazeaza la nivel general pe aceleasi principii, exista cateva diferente intre cele doua tipuri de jocuri.

1. Siguranta jucatorilor

Cand vine vorba de jocuri de acest tip, siguranta este unul din lucrurile cele mai dezbatute, mai ales daca printre participanti se numara si copii. In ceea ce priveste airsoft-ul, exista cateva reguli care trebuie respectate. In primul rand, jocul fara ochelari de protectie este interzis. In plus, interzis este si sa trageți cu arme cu viteza de la o distanta apropiata.

Pe de alta parte, din acest punct de vedere, laser tag-ul este mult mai sigur. Deoarece nu exista obiecte care sa fie indreptate catre participantii la joc, nu este nevoie de vreo masca sau ochelari speciali. Mai mult, copii pot cu usurinta sa se alature unui astfel de joc.

2. Inregistrarea loviturilor

Referitor la airsoft, lovitura este inregistrata cand mingea loveste corpul sau echipamentul, inregistrat de un jucator. Jocul se bazează exclusiv pe incredere, tocmai de aceea poate duce uneori la mici conflicte sau contradictii.

In cazul jocului de laser tag, sistemul electronic detecteaza loviturile si cantitatea de ″daune″ provocate. Daca acestea indica eliminarea jucatorului, echipamentul este oprit automat si nu este necesar un arbitru.

3. Trisatul pe campul de joc

In ceea ce priveste airsoft-ul, subiectul acesta poate fi destul de delicat.  Onestitatea este cu adevarat importantă in acest joc. Uneori insa, este posibil ca dorinta de a castiga sa depaseasca capacitatea de a fi sinceri.

De cealalta parte, jocul lasertag se bazeaza pe anumite echipamente care nu pot fi inselate. Asadar trisatul pe campul de joc nu se prea poate realiza. Tot ce puteti face e sa gasiti cea mai buna strategie alaturi de coechiperi pentru a invinge echipa adversa.

Social
Unde ne gasesti?