Tipuri de jucatori de laser tag

2 Nov. 2020

tipuri de jucatori laser tag

Indiferent ca este prima oara cand intri intr-o arena laser tag sau esti deja un obisnuit al jocului, prin actiunile tale si modul in care iti construiesti strategia te poti identifica cu un anumit tip de jucator. E posibil sa preferi sa fii cel care sta mai mult ascuns sau, dimpotriva, cel care construieste strategii si ii coordoneaza pe ceilalti membri ai echipei. Oricare dintre acestia ai fi, exista cateva particularitati care individualizeaza fiecare rol.

Pentru ca oricare profil de jucator este important in dinamica jocului, am alcatuit o lista 4 tipuri de jucatori care se pot regasi intr-o partida de laser tag.

INCEPATORUL

Jucatorul debutant este cel care nu e intotdeauna constient de pericol si tocmai de aceea se aventureaza in joc fara sa tina cont fara sa tina cont neaparat de o strategie. Cel mai adesea, este tinta celor cu experienta mai mare de joc. Pe de alta parte, exista si cei care se afla la prima sau a doua partida de laser tag si prefera sa ramana ascunsi cat mai mult intr-un loc, tocmai pentru a evita sa fie vazuti de ceilalti.

APARATORUL

Aparatorul este unul dintre jucatorii cu un rol esential in modul in care se desfasora partida de laser tag. Acesta lucreaza de cele mai multe ori grupat cu inca unul sau doi jucatori si apara anumite zone sau alti jucatori din propria echipa care pornesc un atac asupra echipei adverse. In plus, sunt si cei care cunosc cel mai bine terenul de joc.

TINTASUL

Orice echipa de laser tag are nevoie de cel putin o persoana care sa se pricepa in a tinti bine. Acest lucru este esential in dinamica jocului si poate reprezenta un avantaj important in strategia jocului. Pe langa precizia cu care poti ochi un adversar, tintasii sunt si cei care ajuta la protejarea accesului la baza, sustin atacurile coechipierulior si mentin presiunea partidei.

STRATEGUL

Rolul de strateg este printre cele mai importante, daca nu chiar cel mai important din tot jocul. Adesea, acest tip de jucator este si cel care are cea mai multa experienta de joc, astfel incat poate stabili cu usurinta actiunile care ar trebui sa aiba loc. El este cel care preia initiativa discutarii strategiei cu echipa inca inainte de incepera propriu-zisa a jocului si propune ce rol ar putea avea fiecare membru. Deciziile tactice, schimbarile de plan si momentele esentiale de atac in cadrul jocului sunt propuse, de cele mai multe ori tot de el.

Inainte de a decide care profil de jucator ti se potriveste cel mai bine, este important sa stii ca exista situatii cand acelasi jucator poate indeplini simlultan si doua roluri, in functie de experienta in joc, dar si de cat de priceputi sunt coechipierii. Oricare rol crezi ca ti se potriveste mai bine sau orice preferinte ai avea pentru o anumita strategie de joc, esential este sa te distrezi alaturi de prietenii cu care vii in arena.

Social
Unde ne gasesti?